Trädäck

ITA Bygg
Installing Wood on deck, patio construction man using pneumatic nailer air gun

Ny- & ombyggnation av altaner/trädäck i Malmö och Skåne

Är det dags att renovera eller olja in altanen? Eller kanske är ni på gång att bygga till en altan till villan? Oavsett vad ni behöver hjälp med så kan våra professionella och utbildade snickare på ITA Bygg i Malmö, Skåne. Vi hjälper framförallt privatkunder, föreningar och företag med altanbyggnationer i områden som; Västra Hamnen, Söderkulla, Sorgenfri, Möllevången, Kvarnby och Lorensborg m.fl. Beroende på projektet kan vi även åta oss uppdrag i hela Skåne; så tveka inte på att höra av er! 

Våra altan- och trädäcksjänster

  • Nybyggnation av altan/trädäck till villa, hus, radhus, bostadshus m.m.
  • Ombyggnation av befintlig altan/trädäck, soldäck m.m.
  • Underhåll, inoljning, vaxning
  • Inglasning av terrass och altan till vinterträdgård

Hur underhåller man altanen/trädäcket? Vi tipsar!

En altan som inte sköts om ordentligt tappar fort sin utsida, och om fukt kommer tillkommer, kan hela formen förändras och både skada altanen, men även huset. Många glömmer även att altanen utsätts för solstrålar vilket skadar virket. Därför är det viktigt att underhålla sitt trädäck rätt från början. Vi på ITA Bygg ser alltid till att tryckimpregnera materialet för att förebygga framtida skador som kan uppkomma. Men det är fortfarande viktigt att underhålla virket. Bland de materialet vi föredrar gäller främst värmebehandlat lärk, vilket har en väldigt hög försvarsgrad mot fukt. 

Vårt företag har en bred kunskap och erfarenhet av material och hjälper er gärna med frågor och funderingar ni kan ha kring detta. Bland dem vi använder, finner ni bland annat; tryckimpregnerade, värmebehandlade, träkomposit, furu, ek, lärk, ceder samt miljövänlig kisel.