ROT-avdrag

couples and men and women are together analyzing expenses or finances in deposit

Rot-avdrag

Vi hjälper dig att sänka renoveringskostnaderna

Att det är dyrt att anlita en hantverkare är en myt som de flesta går på, men med ROT-avdraget är sanningen inte sådan. ROT-avdraget är en skattereduktion som innebär att den hantverkare som innehar en F-skattesedel, har rätt att dra av 30% av den arbetskostnad som jobbet egentligen skulle kosta att utföra. För dig som kund innebär det att det att din faktura blir 30% lägre och vilket gör betydligt mycket billigare för dig att få hjälp med dina renoveringsplaner.

Läs mer om Rot avdraget

ROT står för reparation, ombyggnad och tillbyggnad, vilket betyder att du som kund anlitar en hantverkare för att få någonting utfört i ditt privata hem för hälften av den ordinarie arbetskostnaden. Avdraget gäller för en ordinarie arbetskostnad på minst 1000 kr. och högst 100 000 kr per person och år. Vidare betyder det att du som anlitar en hantverkare av något slag för dessa typer av arbeten, i ditt privata hem, har rätt att få halva arbetskostnaden avdragen. Det är bara arbetskostnaderna som räknas in och innefattar alltså inte material, transport eller annat som kan tänkas tillkomma. För dig som har e-legitimation på Skatteverkets hemsida är det möjligt att få en översyn och följa hur mycket av ROT-avdraget som du har nyttjat till dags datum. Det här är ett bekvämt sätt att hålla reda på hur mycket du har kvar av just ditt ROT-avdrag resten av året.

Risken att många fel utförs som inte går att rätta till, är stor för den oinvigde, och det är därför oerhört mycket tryggare, säkrare och inte minst viktigt för dig som konsument och hemägare att anlita professionell hjälp vid en reparation, ombyggnad eller tillbyggnad av huset. 

Med ITA Bygg AB’s hjälp så utförs arbeten av huset effektivt och säkert då det är av vår högsta prioritet vilket gör att du blir förskonad från otrevliga överraskningar. När du låter oss ta hand om dina problem, blir arbetet utfört till ett förmånligt pris och av skickliga hantverkare. Anlita oss och nyttja din rätt till ROT-avdraget; Du kommer att bli nöjd!