Köksrenovering

ITA Bygg
Stylish Modern Kitchen
Stylish Modern Kitchen

Låt din köksrenovering förverkligas av ITA-bygg

Köket är det pulserande hjärta i hemmet som vi använder och är i flera gånger om dagen. Vi använder det inte bara till att laga mat och att äta tillsammans med familjemedlemmar eller gäster, utan också till andra vardagssysslor; som läxläsning, diskussioner, musikspelande och för att titta på tv. Det har blivit ett slags allrum, där allt och alla ska samsas och trivas. För att vi ska kunna uppskatta att vara i köket, behöver det kännas fräscht. Om ditt kök börjar att bli gammalt och slitet, är det hög tid att kontakta ITA bygg Vi har många års erfarenhet av att renovera kök och att återge det sin forna glans. Med vår expertis kan vi bygga till funktionella lösningar och måla om till den färg som du och din familj gillar bäst. När du anlitar oss för din köksrenovering, kan du känna dig säker på att vi kommer att göra ditt kök till den centrala punkten i ert hem.

Hur vi planlägger det kök som passar just dig

Det första steget är att du ska bestämma dig för om du är i behov av en helrenovering, eller om ni kanske endast behöver måla om och/eller lägga ett nytt golv. Vid en renovering kan det vara ett bra hjälpmedel att du skissar upp det kök som du har i tankarna, för att din vision lättare ska bli synlig för andra. Vi på ITA bygg hjälper mer än gärna att förverkliga dina visioner om det kök som du vill ha. Om du inte själv har någon aning om hur du vill att ditt framtida kök ska se ut, kan ITA bygg i Skåne, hjälpa dig att skissa fram ett passande alternativ. Vi tar även fram ett prisförslag på dem material som kommer att användas vid renoveringen av ditt kök. Ta fram en budget som vi kan arbeta utifrån, vilket kommer att underlätta processen från vision till verklighet. 

Det är värt att satsa på god kvalitet när det gäller ditt kök, eftersom det används flera gånger varje dag. Vi på ITA bygg tar hand om ditt kök efter att avtalet har skrivits under; och det är nu vårt stora arbete tar vid.

Kitchen view inside modern villa

Ditt nya kök

En väl utförd köksrenovering är en investering för framtiden. Efter planeringsstadiet är det sedan brukligt att börja med att nedmontera och återvinna det gamla materialet i ditt kök. Efter detta sätter vi in nya väggar och golv, och börjar att måla. Vi på ITA bygg i Skåne installerar el och rörarbeten och monterar upp köksmaskiner och diverse inredning. Köksväggen kan antigen kaklas, målas eller tapetsättas. Golven behöver vara tåliga och kan vara gjorda av klinker, plast, trä, laminat eller linoleum. Det vanligaste är dock klinker. Det finns olika mönster och stilar, och vi rekommenderar att du väljer det hårda klinkergolvet. Den är mest tålig och kommer att hålla längre. Ett annat alternativ är att lägga ett vackert trägolv, som ju är tidlöst. Någonting som är viktigt att tänka på är dock att det klassiska trägolvet måste underhållas, och om man har ett oljat trägolv behöver det en inoljning en gång per år för att inte börja att spricka. Det lackade trägolvet måste slipas ner och lackas om när det börjar att se slitet ut, men trägolv skapar en genuin och varm känsla i ditt kök. 

Det tar tid att totalrenovera ett kök och vi på köksrenovering brukar jobba utifrån att hålla sig inom den rimliga tidsplanen som är uppsatt för varje uppdrag som vi arbetar med.